L'ajuntament de Sant Vicenç de Torelló,continua reforçant l'actuació del Servei d'informació i atenció a les dones ( SIAD) comarcal

2023-09-28 00:00:00

Un any més l’ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, pren el compromís per continuar reforçant l’actuació del Servei d’informació i atenció a les dones ( SIAD) comarcal, amb el suport del Pacto de Estado per la lluita contra la violència de gènere.

El compromís de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló amb la  lluita contra les violències masclistes continua intacte, i tenint en compte que queda molta feina a fer des de les administracions, les entitats, la ciutadania, etc. Malgrat tots els avenços que des de fa temps hi ha hagut en l’àmbit legislatiu, el compromís institucional, la reivindicació de les entitats i col·lectius de dones, increment de recursos econòmics, etc. les violències masclistes encara són molt presents a la nostra societat. Cada cop són més visibles les violències en els mitjans de comunicació que a l’hora de rebutjar aquesta xacra, també ajuden a difondre els mitjans i recursos que tenen les dones per a ser assessorades y rebre l’acompanyament necessari per a iniciar el procés de recuperació i reparació, tal com estableix el protocol marc.

Aquest protocol suposa un canvi de paradigma per als recursos de la xarxa que es dediquen a l’atenció de les violències masclistes, partint de dos grans eixos la prevenció i la reparació. L’atenció i acompanyament psicològic especialitzat, és un dels primers passos per acompanyar en aquesta reparació, així com la informació i assessorament a la situació viscuda que ofereix el servei d’atenció a les dones (SIAD) de Vic-Osona.

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, coneix de primera mà l’actuació del SIAD, un recurs accessible per la ciutadania del  nostre municipi, i en concret a les dones. Aquest, és un servei pròxim a la ciutadania, que ofereix un recurs d’atenció directa i especialitzat que informa a les dones sobre qualsevol matèria, com ara la salut, treball, habitatge, serveis i recursos a les dones, fent especial atenció a la detecció de les violències masclistes en totes les seves formes i àmbits en les que es poden donar.

El servei d’informació i assessorament a les dones (SIAD) que tenim a la comarca, com hem dit, dona servei a les veïnes del municipi de Sant Vicenç de Torelló que ho requereixen.

D’aquests recursos que ofereix el SIAD, l’Ajuntament ha volgut continuar reforçant les hores d’atenció individual ( assessorament psicològic) amb els fons del Pacte d’Estat 2022 contra la violència de gènere, que gestiona i transfereix el Ministeri d’Igualtat als municipis.

La suma i implicació coordinada de diferents entitats i institucions en la lluita i l’abordatge de les violències masclistes, és un pas important en el què tots i totes hem de sumar esforços. I nosaltres així ho volem continuar fent i volem compartir amb els veïns i veïnes del municipi, donant a conèixer la nostra aportació per reforçar aquest servei que utilitzen o poden utilitzar les dones del nostre municipi.

PER MÉS INFORMACIÓ :

SERVEI D’INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES i les seves línies d’actuació Servei d’Informació i Atenció a les Dones Vic-Osona (SIAD) - Ajuntament de Vic

Amb el suport de :

  


 

 

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '28-09-2023 11:31