La Vall del Ges


La Vall del Ges, està situada al nord de la comarca d’Osona, i la formen els municipis de TorellóSant Pere de Torelló i Sant Vicenç de Torelló. De tots els nuclis existents dins La Vall del Ges, el més poblat és el de Torelló. En aquesta subcomarca discorren els rius Ter i Ges.

A la Vall del Ges, des de el punt de vista laboral i econòmic, dominen el sector secundari i terciari, sense oblidar les serreries i la indústria de la torneria, que pertanyen al sector primari i que són molt importants i amb molta tradició dins aquesta regió.

En aquesta subcomarca, trobem el sender P.R C-47 que si l’anem seguint ens porta a fer una visita als tres municipis que formen la Vall del Ges. També per la Vall del Ges discorre el sender de G.R 210. Els punts de més interès que podem trobar a la Vall del Ges són: el Santuari de Rocaprevera i els jardins Vicenç Pujol, que els podem trobar al municipi de Torelló. No podem deixar de destacar tampoc el Santuari de Bellmunt, el bosc de la Grevolosa i el Molí del Salt a Sant Pere de Torelló. I finalment al municipi de Sant Vicenç de Torelló destacaríem l’església Romànica construïda el segle X, la colònia industrial de Vila-seca i la colònia industrial de Borgonyà.

Ens agradaria destacar també els diferents actes culturals que es celebren a la Vall del Ges, que com a més destacats trobem el Carnaval de Terra Endins, el Festival de Cinema de Muntanya, i també el contrapàs llarg, El Divino.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 02-05-2017 11:54