Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló Telèfon - Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló
Inici > Turisme > Camins i rutes
Camins i rutes: Sant Vicenç - Bellmunt - Vidrà - Sant Vicenç

La ruta té com a punt de sortida l’Església Romànica de Sant Vicenç de Torelló. D’aquí, seguint les marques del PR, ens dirigim a Sant Pere de Torelló.A partir d’aquest punt ens enfilem per la cara sud de la serra de Bellmunt, on els alzinars ens acompanyaran durant els primers trams del recorregut.

A mesura que anem guanyant altura, per camins estrets i empedrats, les rouredes amb boix van substituint els alzinars i arribant finalment al santuari de Bellmunt, situat a 1.246 m i punt més alt del recorregut.

Des del santuari baixarem per la part bac de la muntanya on camins que circulen entre fagedes d’el·lèbor verd, ens aproximaran a Vidrà, un poblet de parada obligatòria on podem aprofitar per fer un mos i recuperar forces. En aquest punt estem just a la meitat del nostre recorregut.

Un cop descansats reprendrem la ruta direcció Sant Pere de Torelló tot passant pel

Salt del Molí i Forat Micó. El camí que surt de Vidrà, com que serpenteja relativament a prop del riu Ges, hi són abundants els pollancres i els àlbers, característics del bosc de ribera.

Continuem baixant i, a mesura que el camí s’apropa al fons de la Vall, el camí s’escola entre el bosc de ribera a mà esquerra i camps i pastures a mà dreta.

Un cop arribats a Sant Pere de Torelló, i tot rodejant Puig Corona arribem al nostre destí, Sant Vicenç de Torelló.

Descripció tècnica i recursos:

Distància: 21,5Km.
Dificultat: Mitjana
Durada: 7,5h.
Mapa detallat PDF(3.500Kb)
Tracks GPS .ZIP (12Kb)
Bellmunt 1256m.
Fauna de la zona
Flora de la zona